wie zijn wij?

Omgevingsvormgever en adviseur Sylvia de Koning werkte als medisch maatschappelijk werker op een dagbehandeling voor ouderen met hersenaandoeningen. Daar werkte ze samen met Dr. Anneke van der Plaats in een multidisciplinair team.  

Ze wilde ook schrijven. Dus stopte ze met haar werk en ging Nederlands studeren. Tijdens haar studie startte ze een tekstschrijverbureau. Met haar fascinatie voor interieurs, kleuren en planten wilde ze ook iets doen. Daarom besloot ze zich te scholen in interieur, kleur en - tuinontwerp.

Haar kennis over hersenziekten en ervaring met het effect dat de omgeving heeft op gedrag, heeft ze samengebracht in De Koning Creaties. Dit gespecialiseerde bureau ontwerpt en adviseert zorgorganisaties, architecten, woningcorporaties, vastgoedsector, bouwmanagement  bij  bouwen en inrichten voor mensen met beschadigde hersenen.

Sociaal geriater Dr. Anneke van der Plaats richtte het BreinCollectief op.  Sylvia was hier vanaf het eerste moment bij betrokken. BreinCollectief is een netwerkorganisatie met specialisten op het gebied van Brein Omgeving, Brein Welzijn, Brein Logistiek.